Prvi hrvatski Girl Geek Dinner okupio oko 150 žena

Girl Geek Dinner, događaj koji se jučer po prvi put održao u Hrvatskoj okupio je oko 150 djevojaka i žena zahvaljujući inicijativi Bojane Mandić i Lili Rodić, te pomoći organizacijskog tima i nekolicine sponzora.

Iako se radilo o geek okupljanju, programerke su zapravo bile prilično malobrojne – no bilo je dizajnerica, djevojaka iz PR-a i marketinga, direktorica, studentica i asistentica, jedna saborska zastupnica te poneko drugo zanimanje, ali i oko 15 muških sretnika koji su se nekako uspjeli progurati na događaj.

Jedan od njih bio je i predavač iz agencije Puls koji je u zadnji čas zamijenio predavačicu, a njegov slajd s tipfelerom zbog kojeg je umjesto ‘zastupljenost’ pisalo ‘zatupljenost žena u ICT sektoru’ nasmijao je mnoge. Upitane za komentar o događaju okupljene su uglavnom bile zadovoljne, te se jedina primjedba odnosila na manjak međusobnog upoznavanja onih koji se ne poznaju, no sve ostalo ocijenjeno je uspješnim – glazba, hrana i druženje, a bilo je i nagrada poput one za najgeek djevojku koja je pripala Ivani Živković koje je tako osvojila Sony Ericssonov mobitel.

Zaključak cijele priče je da će gotovo sigurno doći do novih okupljanja ovog tipa, o čemu će se više moći saznati na web stranicama događaja, dok se više o atmosferi može vidjeti na donjim fotografijama.

Slike:

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Izvor: Rep.hr

Netologija ORG

Bavi se istraživanjem, analizom, edukacijom i standardizacijom vrijednosti usluga i proizvoda iz oblasti: IT / Web, eMarketing, eBrend, ePR i eSales. Organizacija NETOLOGIJA okuplja stručnjake iz ex-yu regije: HR, BiH, SR i CG. Kontakt E-mail: info@netologija.org

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Google Plus

Ostavi komentar