Snajper.ba – Konačno “Snajper” u BiH

Internetski servis Snajper pokrenut i u BiH

Internetski servis snajper.ba nova prilika  u BiH za one  koji žele da se predstave, reklamiraju i zarade na Internetu  

Sarajevo, 13.12.2011.Snajper je internetski servis koji omogućava mjerenje posjećenosti internetskih stranica u Bosni i Hercegovini na osnovu podataka dobivenih iz najpopularnijeg i najvjerodostojnijeg sistema za praćenje posjećenosti Google Analytics.

Internetski servis Snajper.ba je nastao iz potrebe da se povežu vlasnici web stranica, oglašivači i krajnji kupci/korisnici usluga, ali i kako bi se stvorio standard upoređivanja internet stranica koji pokazuje realno stanje bh. internet tržišta.

Uz pomoć Snajpera moguće je tačno utvrditi šta ljudi rade na internetu, sortirati ih u odgovarajuće grupe prema interesovanjima i povezati se sa njima. Njegova osnovna karakteristika je precizno targetiranje posjetilaca što omogućava komunikaciju sa specifičnim i manjim tržišnim nišama.

„Snajper.ba teži da pokaže veličinu bh. internet tržišta i da doprinese razvoju internet marketinga, posebno u ciljanom oglašavanju i odnosima s javnošću“, istako je Zoran Torbica, vlasnik i autor projekta Snajper.ba.

Internetski servis Snajper, prvi put je pokrenut u Srbiji, te je nakon širenja na hrvatsko tržište došao i u Bosnu i Hercegovinu. S postojanjem ovakvog servisa, dobivaju se pouzdanije informacije o posjećenosti internetskih stranica i onemogućava se plasiranje lažnih priča o popularnosti određene stranice. Na ovaj način, prilikom kreiranja media plana bit će manje grešaka u odabira pravih mjesta za oglašavanje.

„Koliko je Snajper značajan alat govori i činjenica da u Srbiji i Hrvatskoj preko 15 agencija koristi upravo Snajper i kontakt sa blogerima za kreiranje media planova. Izuzetno sam sretan da i u BiH postoji interesovanje za Snajper, što govori i to da nam se u prvih 48 sati od pokretanja servisa prijavilo 14 bh. internet stranica za koje će ovaj servis uvijek biti besplatan. Ovaj broj će zasigurno samo rasti, a kada postigne minimum od 100 stranica postaje značajan i za oglašivače“, dodao je Torbica.

Obzirom da je internet tržište u BiH još u fazi razvoja snajper.ba će zasigurno utjecati kako na njegov razvoj, tako i na povećanje nivoa internetskog oglašavanja, što će mnogim stranicama dovesti nove oglašivače i omogućiti da svi koji se prijave dobiju ravnopravan tretman i ne budu zapostavljeni na internet tržištu.

Kontakt za više informacija:

Ognjen Divljak, PRIME Communications, tel: 065 439 922, e-mail: ognjen.divljak@prime.ba

Dragan Močević, PRIME Communications, tel: 063 289 100, e-mail: dragan.mocevic@prime.ba

* PRIME Communications je ovlaštena PR agencija projekta Snajper.ba

Netologija ORG

Bavi se istraživanjem, analizom, edukacijom i standardizacijom vrijednosti usluga i proizvoda iz oblasti: IT / Web, eMarketing, eBrend, ePR i eSales. Organizacija NETOLOGIJA okuplja stručnjake iz ex-yu regije: HR, BiH, SR i CG. Kontakt E-mail: info@netologija.org

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Google Plus

Komentar na “Snajper.ba – Konačno “Snajper” u BiH”

Ostavi komentar